USA 

18 april - 6 maj

23/4    När vi landar i Los Angeles den 18/4 klockan 21.50 har vi gjort vår sista gemensamma flygtur på 5,5 timmar. Åker med Prime Time till vårt nya "hem" i Hollywood en biltur på 40 min. Los Angeles känns otroligt stort, LA räknas inte som en stad utan snarare omkring 100 stycken  med tillsammans 
14 - 15 miljoner , som sinsemellan är relativt olika men hålls ihop av motorleder till en enda gigantisk världsmetropol.
    Måndag morgon startar vi med en guidad tur till Beverly Hills, ett av de mest välbärgade bostadskvarteren i världen. Buss nr 2 tar oss fram på
Sunset Blvd till Bel Air där vi kliver av och börjar vår promenad. Genast  möts vi  av lyxiga slottsvillor, privata tennisbanor och pooler, golfbanor, stängsel och säkerhetsvakter. Passerar förbi villan där Elvis avslutade sina dagar, som efter hans död blev Frank Sinatra och Mia Ferrors hem.
    Eftermiddagen går åt till att strosa på Hollywood Blvd med sina 2519 infällda bronsstjärnor, Walk on Fame. Dessa stjärnor täcker mer än tre km. Går förbi premiärbiografen Egyptian Theatre som finansierades av Sid Grauman, och där den första galapremiären ägde rum 1922 när Robin Hood hade premiär. Idag är teatern nyrenoverad och ägs av staden. Något mer känd är kanske Chinese Theatre från 1927 med sina drygt 160 hand- och fotavtryck (från Marilyn Monroe till Mel Gibson) i cementen utanför ingången.
    Dag nummer två i LA är också en dag i filmens tecken då vi tar oss till Universal  Studios, där många av dagens filmer spelas in. Åker sedan med Metron ut till Long Beach.
    Las Vegas väntar nu med stora möjligheter till att späda på reskassan. Ger oss iväg onsdag morgon 7.50 med Greyhound Bus. Tar in på ett för oss riktigt lyxigt ställe Hotel San Remo Casino and Resort  för tre dagar. Jättehålet i reskassan hoppas vi kunna reparera med det snaraste! Vegas är staden mitt ute i öknen där allt är crazy, pråligt, glittrigt och neonljusen blinkar vart man än vänder blicken. Drömmen till Grand Canon går i uppfyllelse lördag morgon 7.00.

1/5      Blir hämtade lördag morgon (24/4) av Adventures Foto Tour klockan 07.00 för en endagars tur till Grand Canon. På vägen besöker vi även 
Hoover Dam som byggdes på 30-talet för att reglera Coloradofloden och för att klara elförsörjningen. 5000 byggnadsarbetare var sysselsatta i projektet, som räknas till ett av de sju tekniska underverken i världen. Människor runt om i hela världen kan tacka byggnadsjobbarna för att de idag kan roa sig i Las Vegas eftersom staden började byggas för att jobbarna skulle kunna förlusta sig med spel och prostitution. Efter Hoover Dam fortsätter vår färd genom ett fantastiskt ökenlandskap fram till västra delen av Grand Canon där vi kliver ombord på en helikopter som tar oss en tur runt i Grand Canon och även ner till dalen. På Coloradofloden väntar en båt för att ta oss upp längs floden. En helt fantastiskt dag vi aldrig kommer att glömma.
    Klockan 23.00 är det dags att ta nattbussen tillbaka till LA. De sista dagarna bestämmer vi oss för att bo i Santa Monica för att se om någon inspelningen av Bay Watch skulle pågå. Tyvärr visade sig ingen Pamela Andersson men vi hade tre sköna varma dagar med långa strandpromenader på en fantastisk beach. Tar farväl av Ingrid och Leif (28/4) som flyger hem, och vi vidare mot New York. 
   
Anländer till Metropolen 28/4 kl. 17.15 och tar in på ett förbokat hotell i Chelsea distriktet för två nätter. Därefter är vi tvungna att byta natthärbärge eftersom hotellet är fullbokat över helgen. Lyckas hitta ett hotell som passar vår budget och resten av tiden bor vi vid Union Square, Broadway och 
14:th Street. 
    Vi känner att det första vi vill besöka är platsen för katastrofen den 11/9 så vi promenerar längs Broadway ner mot WTC, området som idag kallas för Ground - Zero. Går vidare till Wall Street med förhoppningen att få besöka börsen, men blir där stoppade av tungt beväpnade vakter som berättar att inga turister längre släpps in efter terrorattacken  den 11 september. Detsamma gäller för FN-huset så det besöket lägger vi på hyllan direkt.
    Ett måste i NY är att gå på en musical på Broadway! Vi har tur att få biljetter till Mamma Mia och firar ettårsdagen av vårt resande med en helkväll på Cadillac Winter Garden där musicalen går. En kanonbra föreställning, härlig stämning bland publiken och massor av applåder. Tänk att två svenska killar kan sprida en sån glädje världen över. Skönt att vara svensk! 
    Tar en tur med Circle Line för att se Manhattan från sjösidan och naturligtvis den "lilla damen" som står granne med Ellis Island där alla immigranter togs omhand. Hinner också med ett besök i Harlem och lyssna till deras gudstjänst och sång i kyrkan. Strövar genom hela Central Park en jättelik park (6 km), mitt bland alla dessa skyskrapor, men allt är ju stort här i Amerika. 
    Vårt besök på Empire State Building var också en verklig höjdpunkt. För att besöka denna enorma byggnad som tog 7 miljoner mantimmar att bygga fick man passera samma säkerhetskontroll som på flygplatserna, även detta sedan den 9/11. Väl uppe efter köande i 45- minuter hade vi en vidunderlig utsikt över hela New York med omnejd. Den 6 maj närmar sig med stormsteg då vi lyfter kl. 23.00 från JFK.

[bildgalleri] [fester] [husbilen] [jorden runt 2003-2004] [segling] [skidresor] [övriga resor]