Pingsten 29-31 maj 2004

    Att vara hemma igen och få tillbringa en underbar Pingsthelg med sina allra närmsta vänner Simon, Linné, Nina, Kenneth, Eva och Uffe är svårt att i ord uttrycka vad det betyder när man varit så långt hemifrån. Vi vet att våra vänner känner och vet vår uppskattning för vad som gjorts för oss medan vi varit borta, och inte minst sedan vi kommit hem. 
    Helgen startar med en trevlig fredagsmiddag på Caroline, med allt vad det innebär. Lördag morgon hoppar Nina glatt upp ur kojen för att ta sin dagliga stavgångspromenad innan frukosten serveras av Kenneth. Nina hinner även ta ett dopp i det kalla vattnet som håller en temperatur av cirka 15 grader. Klockan 9.30 släpper vi förtöjningarna och sätter kurs mot Vedbaeck på den danska sidan. Väl framme får vi ett varmt mottagande av Uffe och Bosse som seglat redan fredag kväll för att hinna med all bunkring inför helgen. Efter någon timme dyker Eva och Helene upp på kajen efter att ha åkt färja och buss till hamnen, Eva pga. av förkylning och Helene med anledning av ett konsertbeskök med dottern i Göteborg. 
    Nu är det dags att starta helgfirandet, dvs. ta bussen till Klampenborg för att träffa våra danska vänner samt Ingrid, Leif, Eva och Roland som ligger med My Life i Taarbaeck. Vädret har stabiliserat sig och solen visar sig från en klarblå himmel, så vår picknick i parken utanför Bakken blir en mycket trevlig eftermiddag med dragspel och sång av Roland.
    Härligt att få umgås med våra danska vänner som vi inte sett på så länge, och kunna verkställa våra planer som vi kommit överens om redan påsken 2003 hemma hos Ingrid och Leif, dvs. att att gå och lyssna och titta på Syngepigorna inne på Bakken. Nina och Kenneth går med barnen på Bakken och tar vara på alla åkmöjligheter som bjuds, vilket Linnéa och Simon nog uppskattade mer än att lyssna på danska damer som sjunger och vitsar på scenen. Efter en trevlig helkväll tillsammans skiljs vi åt vid midnatt och var och en tar sig till sitt natthygge. 
    Söndag morgon intar vi en god frukost med sill och tillbehör på Carolines fina akterdäck, därefter är det dags för en uppfräschande dusch innan vi styr kosan mot Köpenhamn och Christianshamns kanal. Janne seglar med Edla och Eva åker med oss i Caroline där vi har en helt underbar seglats med värmande solstrålar och glada skratt. Kvällen närmar sig snabbt och Nina och Kenneth har gjort i ordningen en god grillad middag bestående av fläskfilé, spett med potatis och lök och en god sallad därtill. Efter att disken är undanstökad tar vi en kvällsrunda i närliggande område, inte så långt till första krog för en öl och lite danskt gemyt. Linnéa blir trött vid 10.30 tiden och vill lägga sig medan vi andra pigga tar en eller ett par öl till på en mysig uteservering längs kanalen. Festen fortsätter för "nattugglorna" ombord på Felicia medan de förståndiga går till sängs. 
    Måndag morgon är alla inte lika pigga, vad det nu kan bero på, men efter sen frukost är det dags att segla mot Råå. Janne, Simon och Uffe är de som sätter segel redan från början och har en fin segling hela vägen. På Caroline har vi en mysig men rullande överfart på grund av vindriktningen. Efter ett par timmars segling är vi åter på hemmaplan och kan bara tacka för en toppenhelg tillsammans med våra nära och kära.

[bildgalleri] [fester] [husbilen] [jorden runt 2003-2004] [segling] [skidresor] [övriga resor