Några dagar i Nice och Monaco innan flyget till Köpenhamn och Asien

    Den 23/8 lämnar Janne och jag My Life efter nästan fyra månader för en tripp till Nice och Monaco. Allan hjälper oss med ryggsäckar och diverse andra prylar till tåget vid lunchtid. Resan längs Frankrikes kust är mycket vacker och efter fyra timmar drygt kliver vi av i Nice. Nu börjar letandet efter ett hotell i rätt prisklass. Uppgiften lämnar Janne glatt ifrån sig och sätter sig på en liten bar där det serveras kall öl i värmeböljan. Jag går gata upp och gata ner och till slut hittar jag ett rum som kan passa för två nätter.
    På kvällen strosar vi runt och har det trevligt i de små gränderna, äter och njuter i fulla drag. Jag hittar en söt liten väska i mocka på en basar ner vid strandpromenaden. Traskar tillbaka till hotellet vid midnatt.
    Nästa morgon packar vi de små säckarna och lämnar de stora till förvaring. Vi ska ju ha en övernattning till efter Monaco. Dags för en ny tågresa till Monaco, endast 45 minuter österut. Värmen har avtagit något så vi kan verkligen gå upp och ner för alla branta små gator i Monte Carlo utan att göra alltför många stopp. Små mysiga barer ligger tätt utmed hamnen och på alla tvärgator. Vi har tur att hitta ett bra hotell för två nätter utan att ruinera oss. Första kvällen njuter vi av en vacker solnedgång på vår härliga altan och intar ost och gott vin innan vi går en runda på stan. Kvällen avslutar vi med en god drink på en av barerna  med utsikt över hela hamnområdet.
    Att röra på benen är en njutning nu efter mycket stillasittande i båten. Vi går runt och tittar på det mesta som man rekommenderar i broschyrerna. Vårt hopp är att få se någon av alla de kända svenskar som valt att bosätta sig här, men ingen visar sig där vi traskar runt. När mörkret närmar sig somnar vi som stockar efter allt promenerande.
    Tillbaka till Nice för en natt och därefter flyget till Köpenhamn.

[bildgalleri] [fester] [husbilen] [jorden runt 2003-2004] [segling] [skidresor] [övriga resor]