Livigno 2003

    Att vi skulle komma iväg på en skidresa även detta år hade vi skrinlagt pga. av den förestående långresan som vi ska genomföra från och med 1 maj och ett år framöver. Men när tiden närmar sig för sportlov rycker det ändå i benen att få åka utför. Jag börjar sökandet på Internet efter en billig resa mot alperna. Dröm om vår förvåning när vi hittar ett bussbolag från Helsingborg som kör till Livigno för en billig peng med helpension och hotell mitt i byn. Bokningen sker omedelbart och vi börjar packa ryggsäckarna. 
    Fredag vecka 7 är det samling på Knutpunkten för avfärd. En halvtimme innan bussen ska köra på färjan till Helsingör kommer Uffe, som avstått sin lunch för att ta ett ömt farväl och önska oss en trevlig resa. Vad har vi gjort för att förtjäna allt detta fina runtom kring oss? undrar Janne och jag. Svaret väntar vi ännu på. 
    Bussresan på ca 20 timmar flyter på utan utan problem. Vi intar god medhavd matsäck och njuter i fulla drag och somnar framåt småtimmarna. Vaknar på morgonen endast några timmar från platsen för en vecka framåt i tiden, där chaufförerna dukat upp en härlig frukost längs vägen med vacker natur och de höga alperna som omger oss. 
    Checkar in på hotellet som ligger perfekt beläget till liftarna på båda sidor om dalgången. Solen lyser från en klarblå himmel så det är bara att sätta på skidorna och ge sig iväg. Träffar ett per från Malmö som vi umgås med under veckan och har en underbar vistelse med kanonväder som vi varit bortskämda med de senaste åren i de Italienska alperna. 
    Veckan går fort och det är dags att återvända hem till Svedala. Tyvärr är hemresan inte lika bra som nerresan, då chaufförerna kör vilse uppe i alperna. Till slut lyckas de hitta vägen mot Österrike och Tyskland och vi anländer lyckligt hem, om än något försenade. 
    Solbrända och nöjda har vi lätt att jobba den tid som återstår innan drömresan, Janne endast till 1 april och jag till den 11 april då påsklovet börjar.
 

[bildgalleri] [fester] [husbilen] [jorden runt 2003-2004] [segling] [skidresor] [övriga resor]