Dubai november 2006

 

Första dagen hemma hos Rickard startar med matinköp för veckan. Därefter hägrar solstrålarna i det underbara poolområdet.
En god middag och vattenpipa avslutar dagen.

Med stor nyfikenhet beger vi oss ut för att beskåda den byggarbetsplats vi hamnat i. En tredjedel av världens byggkranar lär finnas i Dubai.
Turen startar i hamnområdet, går vidare ner mot Jumeira Beach där många av lyxhotellen ligger. Bland annat det sjustjärniga hotellet Burj al Dubai. Vidare mot Creeken som delar Dubai i två delar, där vi intar lunch på en arabisk restaurang till en billig peng. Innan hemfärd kör vi för att titta på Palmön. Långt ifrån klar så vi får bara köra en liten bit på stammen då vi blir hänvisade att vända tillbaka.

Slappardag i poolen.

En häftig dag väntar! Start på beachen, vattentemperatur 32 grader. Endast 5 minuter med bil till Ski Dubai där vi svidar om till skidkläder och spänner på pjäxorna för att under två timmar ta oss upp och ner i den 400 meter långa skidbacken med en fyrstolslift. Detta till det låga priset av endast 300 svenska kronor.

Väl hemma efter en häftig dag får vi besök av några Halloweenutklädda barn. En drink före maten smakar gott, vilket även Jannes grillade köttbit gör.

Ökensafari med allt som kan ingå.

[bildgalleri] [fester] [husbilen] [jorden runt 2003-2004] [segling] [skidresor] [övriga resor